Waarom LG OLED TV zo bejubeld wordt
Foto: LG OLED TV
Mensen denken vaak dat elke TV hetzelfde is. Maar klopt dat wel? Als we het enorme aanbod van televisies van naderbij bekijken, blijkt er toch wat aan de hand te zijn. Zeker op het vlak van beeldkwaliteit bestaan er grote en zichtbare verschillen. Over wie er aan de top staat, bestaat er weinig discussie: LG. De OLED-televisies van LG halen consequent de hoogste scores in tests uitgevoerd door onafhankelijke experts.
Dossier aangeboden door LG.

Met dank aan de unieke Alpha 9 processor die LG ontwikkelde en die de beeldkwaliteit van OLED naar ongeziene hoogtes stuwt. LG is als enige fabrikant van OLED-panelen dé grote innovator en voortrekker van deze beeldtechnologie, wat zijn OLED-televisies al honderden onderscheidingen van de vakpers opleverde.

Realistische kleuren en oneindig contrast
Dat de OLED TV’s van LG zo goed ontvangen worden, heeft met een heel aantal zaken te maken. Design bijvoorbeeld of omdat ze zowel sport- als filmliefhebbers op hun wenken bedienen. We zouden in de eerste plaats kunnen verwijzen naar de OLED- beeldtechnologie, die anders werkt dan de LCD- en LED-televisies die al jaren in de winkel staan. Wat er technologisch baanbrekend aan is, lees je in dit achtergrondartikel. Maar je hoeft geen techneut te zijn om meteen met je eigen ogen te zien waarom de OLED TV’s op de vakpers zoveel indruk maken.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door de nieuwe Alpha 9 processor. Die vind je enkel bij OLED TV’s van LG. OLED-technologie biedt al veel voordelen, maar achter de schermen doet deze chip van LG heel veel om een uitmuntende beeldkwaliteit te krijgen. Kleuren zijn natuurgetrouw en details worden levendig gepresenteerd. De Alpha 9 processor zorgt bovendien voor meer diepte in het beeld, waardoor films en tv-uitzendingen op een LG OLED TV niet flets of ‘plat’ ogen zoals bij een klassieke LCD TV. Kleuren zijn intenser en rijker, en worden benadrukt door het hoge contrast dat eigen is aan OLED. LG spreekt zelfs van ‘oneindig contrast’, waardoor zwart echt zwart is. Dat klinkt misschien niet zo belangrijk, tot je jouw favoriete films en series opnieuw bekijkt. Door dat sterke contrast tussen licht en donker worden beelden dramatischer. Wat je ziet, lijkt echt op wat de regisseur voor ogen had.

Als een schilderij
De aankoop van een TV zorgt soms wel eens voor discussie. “Moet het echt zo groot”, klinkt er dan vaak. De vrees is dat het televisietoestel de woonkamer zal overheersen. Daarom dat we de bescheiden paneldikte ook een enorme troef van OLED vinden. Het levert TV’s op die in een interieur heel wat ‘lichter’ ogen. We zijn fan van innovatieve designs van de nieuwste OLED TV’s van LG. Zoals Picture-on-Glass, te vinden op de nieuwe E8-reeks. Daarbij creëert LG een illusie van een zwevend beeld door het flinterdunne TV-scherm op een glazen plaat te monteren. Of wat dacht je van het Wallpaper-design van de W8-reeks? Omdat het TV-scherm slechts enkele millimeters dik is, hangt het aan de muur zoals een schilderij. Dat is iets helemaal anders dan een storende, dikke LCD TV op een meubel in de woonkamer.

Omhuld je met bioscoopmageluid
Iedereen is akkoord dat de OLED-technologie van LG de beste beeldkwaliteit levert. LG heeft een bijkomend voordeel omdat het Artificiële Intelligentie inzette om beelden beter te verwerken. Dat levert onder meer bij voetbal vloeiendere beelden op. Maar ze hebben bij LG nog meer in hun mars. Als enige ondersteunt het ten volle Dolby Atmos, het 360 graden omhullende, spectaculaire geluid dat je kent uit de bioscoopzalen. Belangrijk, want zoals Star Wars-bedenker George Lucas ooit zei: “Muziek en geluidseffecten zijn vijftig procent van de filmbeleving.”

Slim en toch eenvoudig
Al die verbluffende technologieën worden heel toegankelijk gemaakt dankzij WebOS. Dit is het menusysteem dat de LG OLED TV’s zo eenvoudig in gebruik maken. Het biedt heel veel mogelijkheden, maar toch brengt de heldere interface je meteen waar je moet zijn. Ook de Magic Remote is heel slim. Beweeg ze door de lucht en klik op de functie die je wilt. Dat is veel handiger en sneller dan een afstandsbediening met veel knopjes. Zo verlies je geen seconde kijkplezier als het grote voetbalfeest van start gaat.
 

Wacht niet langer ! Bekijk hier de scherpe aanbieding voor diverse LG OLED TV modellen.