Beste groenterestaurant ter wereld ligt in Barcelona
Foto: put

Het beste groenterestaurant ter wereld vindt u Spanje. Dat is het oordeel van de We’re Smart Green Guide, een nieuw initiatief van groentekok Frank Fol.

In de eerste editie van de We’re Smart Green Guide, wordt restaurant Celeri van chef Xavier Pellicer in Barcelona uitgeroepen tot ‘Best Vegetables Restaurant of the World 2018’. In de top vijftien duiken echter ook verschillende Belgische restaurants op: op de tweede plaats prijkt Vrijmoed uit Gent, op de vijfde plaats staat Graanmarkt 13 van chef Seppe Nobels en op de twaalfde plaats pronkt L’air du temps. Iets verder in de lijst staan ook de sterrenrestaurants Hof van Cleve en Hertog Jan.

De prijzen werden gisteren uitgereikt op de eerste editie van de ‘We’re smart World Day’, een initiatief van de bekende groentekok Frank Fol. Hij is ook de initiatiefnemer van de Groene Gault&Millau en voormalig chef van het sterrenrestaurant Sire Pynnock in Leuven. ‘Het is noodzakelijk om zo veel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van een gezonde en evenwichtige voeding, maar ook voor onze planeet in het algemeen. Om die reden gaan we nu internationaal met onze awards’, zegt Frank Fol aan Het Laatste Nieuws.

Ook per land werden beste groenterestaurants in de kijker gezet. Zo mag het restaurant Pastorale in Reet zich het beste groente- en fruitrestaurant van ons land noemen. In Nederland werd Librije’s Zusje uit Amsterdam bekroond, in Frankrijk ging La Grenouillère met de titel lopen.

In de online gids vind je meer dan 500 chefs die groenten in de hoofdrol plaatsen.