De rapper Donald Glover, in de ­muziekwereld beter bekend als Childish Gambino, heeft net de videoclip van zijn nieuw nummer ‘This is America’ de ­wereld ingestuurd.

Grote namen in de muziekwereld zoals Erykah Badu, Janelle Monáe of Trent Reznor, hebben de clip nu al het beste genoemd wat 2018 te ­bieden heeft.

De clip is intussen al meer dan 20 miljoen keer bekeken. In de video zien we Glover in bloot bovenlijf in het rond dansen in een pakhuis waar een rel lijkt te ontstaan. Na een kleine minuut schiet hij een zwarte man door het hoofd, en even later schiet hij ook een koor dood.

Op sociale media worden allerlei ­theorieën geopperd over wat de clip betekent. Zo zien sommigen in de extreme gelaatsuitdrukkingen van Glover een verwijzing naar Jim Crow, een karikaturaal typetje van een Amerikaanse slaaf uit het liedje ‘Jump Jim Crow’ (1828).

Glover is ook scenarist en acteur. Hij bedacht en schreef de sitcom Atlanta en speelt ook de hoofdrol. De bejubelde reeks gaat over een rapper die aan de bak probeert te komen. Glover speelt ook mee in de nieuwe Star wars- film Solo: a Star wars story.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig