Ellen Mathieu trekt N-VA-lijst
N-VA Gooik wil mee besturen en mikt zelfs op de burgemeesterssjerp. Foto: idh

Ellen Mathieu en Steve Dehandschutter zullen in Gooik de N-VA-lijst in Gooik trekken met de komende gemeenteraadsverkiezingen. Huidig fractieleider in de gemeenteraad Kristoff Hemelinckx duwt de lijst.

“N-VA is klaar om Gooik te besturen en zelfs om de burgemeester te leveren”, zo laat N-VA Gooik weten. De partij loste de eerste vier namen die op de N-VA-lijst in Gooik zullen staan. Lijsttrekker wordt Ellen Mathieu. Ze is voorzitter van N-VA Gooik en zit ook in het nationaal partijbestuur. “Hiermee kiezen we voor een sterke vrouw op de eerste plaats. Door haar goede contacten met nationale N-VA-kopstukken zullen we Gooik meer op de kaart kunnen zetten”, aldus Steve Dehandschutter namens de Gooikse N-VA.

Dossierkennis

De tweede plaats op de lijst wordt ingenomen door gemeenteraadslid Steve Dehandschutter. die voor de nodige ervaring en dossierkennis moet zorgen. Op de derde plaats volgt Kristel Moonens die momenteel OCMW-raadslid is. Zij wil er met de inkanteling van het OCMW in de gemeente vooral op toezien dat Gooik zijn sociale gelaat niet verliest. Huidig fractieleider in de gemeenteraad Kristoff Hemelinckx wordt lijstduwer.

“Na dertig jaar hetzelfde beleid, mag er eindelijk eens verandering komen. Het is tijd voor een moderne wind met vooral meer aandacht voor de Gooikenaren zelf en een eerlijk en transparant beleid met visie”, aldus Ellen Mathieu.

Binnenkort maakt N-VA Gooik ook de overige namen op de verkiezingslijst bekend, samen met hun verkiezingsprogramma.