MR-voorzitter vraagt De Decker ontslag te nemen
Armand De Decker Foto: Photo News

MR-voorzitter Olivier Chastel vraagt oud-Senaatsvoorzitter Armand De Decker ontslag te nemen uit al zijn mandaten, zoniet wordt De Decker uit de partij gezet.

Chastel reageert daarmee op de inverdenkingstelling van de minister van staat in het dossier-Kazachgate.

De Decker zit vandaag nog in het Brussels Parlement en in de Ukkelse gemeenteraad. Eerder werd hij ontheven uit alle interne functies bij de Franstalige liberalen. Hij stapte ook al op als burgemeester van Ukkel en als ondervoorzitter van het Brussels Parlement. Dat alles gebeurde ook omdat zijn naam gevallen was in het dossier.

'Na de inverdenkingstellingvraagt de MR-voorzitter nu aan Armand De Decker, in overleg met de voorzitter van de Brusselse MR-afdeling Didier Reynders, ontslag te nemen uit alle verkozen mandaten. Doet hij dat niet, dan zal Armand De Decker onmiddellijk uit de Mouvement Réformateur worden gezet', luidt het in een mededeling, waarin de voorzitter aan de interne regels voor partijmandatarissen herinnert.

Ongeoorloofde beïnvloeding 

Gerechtelijke bronnen bevestigden maandag aan De Standaard dat minister van staat en oud-Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR) door het gerecht in Bergen in verdenking gesteld werd wegens ‘ongeoorloofde beïnvloeding’ in de Kazachgate-zaak.

De Decker zou 740.000 euro gekregen hebben van de miljardair Patokh Chodiev en diens zakenpartners om de wet op de verruimde minnelijke schikking op hun maat te laten goedkeuren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in