Het lichaam van de voormalige motorcrosser Eric Geboers is maandagmiddag teruggevonden in de Miramar-waterplas in Mol. De vijfvoudige wereldkampioen werd 55 jaar oud.

Het nieuws wordt bevestigd door Alain Remue van de Cel Vermiste Personen, in overleg met het parket. 'De zoekactie is afgerond en het lichaam is geborgen', aldus Remue.

 

Geboers sprong zondagavond van een plezierboot om een hond te redden. Sindsdien was de oud-motorcrosser, die in de jaren 80 een indrukwekkend palmares bij elkaar reed, vermist. Zijn lichaam werd pas maandagmiddag geborgen. 

'Het is een dramatisch ongeval', zegt burgemeester Paul Rotthier. 'Nadat hij in het water was gesprongen, is hij onmiddellijk in de problemen geraakt. Een andere opvarende ondernam nog een reddingspoging, maar moest die al snel staken. De hulpdiensten zijn daarop gealarmeerd.'

Erg koud water

Zondagavond kwam de brandweer ter plaatse en zette duikers en een sonarboot in. Op de plaats van het incident op de vijver dropte de brandweer een boei en werd de bodem van de vijver gecontroleerd. Op de oevers werd gezocht met schijnwerpers.

Rond 2.30 uur werd de actie gestaakt. Maandagochtend werd de zoekactie hervat, maar er restte toen al weinig hoop op een goede afloop.

De Miramar-waterplas is een zandontginningsput die veel voor pleziervaart wordt gebruikt. 'Het water kan erg koud zijn, en de stroming is er soms verraderlijk', zegt Rotthier.

'The Kid'

Geboers werd vijf keer wereldkampioen motorcross. Hij was de eerste ter wereld die het WK won in de drie klassen: 125, 250 en 500 cc. In 1988 werd hij Sportman van het jaar en kreeg hij de Nationale trofee voor sportverdienste. In 1990 stopte hij al op zijn 28ste met crossen.

Hij reed onder andere voor Honda en Suzuki. Na zijn pensioen was hij teammanager bij het Suzuki-fabrieksteam, dat rijders als Clément Desalle en Kevin Strijbos huisvest. Hij baatte ook enige tijd een helikopterbedrijf uit, dat in 2004 failliet werd verklaard na aanhoudende vergunningsproblemen.