Beerschot Wilrijk blijft het kneusje in Play-off 2 na nederlaag tegen KV Oostende
Foto: GMAX AGENCY

Beerschot Wilrijk heeft op de zevende speeldag in Play-off 2 alweer niet kunnen winnen. De mannen van het Kiel gingen voor eigen publiek met 0-2 onderuit tegen KV Oostende, dat voor het eerst won. Een eigen doelpunt van Denis Prychynenko en een goal van Joseph Akpala deden Beerschot Wilrijk de das om. In de stand in 2B is het dan ook laatste met amper vier punten, Oostende heeft acht punten.

Beerschot Wilrijk kwam op het Kiel voor eigen fans gretig voor de dag, maar de beste kans in de eerste helft was wel voor de bezoekers. Een schot van Kévin Vandendriessche strandde via de vingertoppen van doelman Romo op de paal.

Ook na de pauze ontfermde de thuisploeg zich over het leer. Toch klom KV Oostende op voorsprong. Denis Prychynenko verlengde op het uur een Oostendse voorzet ongelukkig in eigen doel. Vijf minuten later was de kustploeg er opnieuw dichtbij. Fernando Canesin mikte het leer evenwel op de staak. Even later raakte de Braziliaan opnieuw het doelhout, maar dit keer was Joseph Akpala (71.) wel bij de pinken om de rebound binnen te tikken.

Lokeren voert met 14 punten de stand in poule B van play-off 2 aan. Daarna volgen Antwerp (11 ptn) en STVV (10 ptn). KV Oostende verzamelde net als Eupen 8 punten, Beerschot Wilrijk sluit de rij met 4 punten.