Elise Mertens schakelt Alison Van Uytvanck in eerste ronde uit in Madrid
Foto: BELGA

Elise Mertens (WTA-19) heeft zich zondag voor de zestiende finales van het WTA-toernooi in het Spaanse Madrid (gravel/6.685.828 dollar) geplaatst. De 22-jarige Limburgse versloeg in de eerste ronde in een Belgisch onderonsje Alison Van Uytvanck (WTA-48) in 1 uur en 32 minuten met tweemaal 6-4.

Na een gelijkopgaand begin maakte Mertens het verschil in de slotfase van de eerste set. In de tweede set redde Van Uytvanck bij 5-3 drie matchballen, om vervolgens door de opslag van Mertens te gaan. Op de eigen service werkte ze vervolgens ook nog een matchpunt weg, maar het vijfde was er te veel aan.

In de zestiende finales treft Mertens Simona Halep. De Roemeense nummer een van de wereld startte het toernooi met een bijzonder vlotte 6-1, 6-0 zege tegen de Russische Ekaterina Makarova (WTA-32). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Mertens en de 26-jarige Halep.

Zaterdag pakte Mertens nog haar vierde WTA-titel in het Marokkaanse Rabat door in de finale de Australische Ajla Tomljanovic (WTA-96) te verslaan.