In Bellewaerde moest de brandweer zondag uitrukken omdat een van de attracties, ‘El Volador’, vast was gelopen. Veertig bezoekers kwamen vast te zitten. Dit bevestigt Kristof Louagie van de brandweer Westhoek.

Onder een brandende zon raakten zondagnamiddag zo’n veertig bezoekers van het pretpark Bellewaerde in Ieper geblokkeerd in de attractie ‘El Volador’. De draaiende toren van zestien meter hoog kwam op vier meter hoogte vast te zitten. De brandweer werd opgeroepen om de mensen te bevrijden. Drie ladderwagens en hoogtewerkers van het pretpark werden ingeschakeld om iedereen terug op de begane grond te krijgen.

'De evacuatie is vlot verlopen en iedereen was begripvol', zegt An De Ridder van Bellewaerde. 'De mensen kregen water en een ijsje om af te koelen. We deelden ook petjes uit tegen de felle zon.' Alles bijeen heeft de evacuatie een goed uur geduurd.

Niet de eerste keer

De attracties van Bellewaerde doorlopen dagelijks een controleprocedure. Twee keer per jaar worden ze gekeurd. Maar ‘El Volador’ heeft in het verleden al meerdere malen problemen gekend. In 2006 liep de attractie vast en kwamen dertien pretparkgangers vast te zitten. in 2013 blokkeerde de attractie opnieuw, toen zaten zeven mensen een uur gekneld.

In beide gevallen had het koude weer te maken met de storing. Nu zou de stilstand te wijten zijn aan een technische storing. De attractie wordt dinsdag normaal opnieuw opgestart.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in