Williams of Higgins wordt oudste wereldkampioen snooker sinds 1978
De 43-jarige Welshman Mark Williams. Foto: Photo News

Met de 43-jarige Welshman Mark Williams en de 42-jarige Schot John Higgins, allebei in 1975 geboren, staan er twee leden van “the class of ‘92” in de finale van het wereldkampioenschap snooker. Eén van hen wordt maandag de oudste wereldkampioen sinds de Welshman Ray Reardon in 1978 zijn zesde wereldtitel pakte.

“Hij is kaal, ik ben grijs. Het wordt sowieso een mentale strijd”, blikte Higgins zaterdag vooruit. “Dat ik de finale tegen Mark speel maakt het extra speciaal. We draaien allebei al 25 jaar mee. Hij won hier twee keer, ik ga voor mijn vijfde titel. Het wordt een titanenstrijd.”

“Momenteel ben ik uitgeput. Als ik nu tegen John moest spelen, werd het 18-0”, verklaarde Williams kort na zijn halve finale. Ik hoop op een goede nachtrust en dan kan ik nog twee dagen alles geven.”

Bij het begin van het WK geloofde Williams niet erg in zijn kansen en beloofde hij zijn persconferentie naakt te zullen geven, mocht hij het toernooi winnen. “Daar moet ik me natuurlijk aan houden. Absoluut. Er zal toch wel iets in de buurt staan om het belangrijkste af te schermen?”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in