16-jarig meisje verkracht en levend verbrand in India
Protest na een eerdere verkrachtingszaak in India Foto: AFP

Na de verkrachting en de moord op een 16-jarig meisje in India zijn veertien verdachten opgepakt, zes anderen zijn voortvluchtig. Het meisje werd levend verbrand.

Volgens familieleden van het slachtoffer zouden vier mannen het meisje donderdagavond op een huwelijksfeest in het district Chatra hebben ontvoerd. Op een afgelegen plaats zouden ze haar verkracht hebben.

Nadat de vader van het meisje klacht had neergelegd bij de dorpsraad hadden de verdachten een straf van honderd sit-ups en een boete van ongerekend 625 euro gekregen, verklaarde de districtschef van Chatra, Jitendra Kumar Singh.

Uit woede over de klacht van de vader waren de mannen de woning van het gezin binnengedrongen, overmeesterden de gezinsleden en overgoten het meisje met brandstof waarna ze in brand werd gestoken.

Doodstraf

Eerder hadden berichten over de verkrachting van en de moord op een achtjarig kind in de noordelijke deelstaat Jammu en Kashmir en andere gevallen van seksuele aanranding van jonge meisjes voor ophef gezorgd.

De Indiase regering heeft onlangs strengere straffen voor seksueel geweld tegen kinderen goedgekeurd. Mannen, die wegens verkrachting van meisjes onder de twaalf jaar veroordeeld werden, kunnen nu ook de doodstraf krijgen.