Ongeval Kortenberg: Vader van overleden peuter weer wakker na zware operatie
De Leuvenstesteenweg kon gisteravond om 20 uur weer opengesteld worden. Foto: Olivier Matthys

De vader van peuter Jade (2), die omkwam bij het dodelijk ongeval in Kortenberg, is zaterdagochtend wakker geworden na een zware operatie. De artsen moesten zijn been amputeren. Zijn toestand zou stabiel zijn.

Benammar Hicham raakte zwaargewond nadat hij en zijn dochtertje geraakt werden door een weggeslingerde wagen bij een ongeval in het Vlaams-Brabantse Kortenberg. Voor de tweejarige Jade kwam alle hulp te laat, Benammar werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

'De artsen hebben één been moeten amputeren tot onder de knie', vertelt de vader van Benammar aan Het Laatste Nieuws. 'De dokter vertelde me ook dat mijn zoon buiten levensgevaar is en dat hij al even wakker is geweest. We hebben Benammar nog niet zelf kunnen spreken door de zware operatie.'

De man zegt nog dat zijn familie diep geraakt is door het fatale voorval, maar dat ze het wel hartverwarmend vinden dat zo veel mensen bloemen en boodschappen van troost hebben neergelegd bij de plaats van het ongeval.

Onwel

‘De piste dat de vrachtwagenchauffeur onwel is geworden, wordt een belangrijke piste’, meldde het Leuvense parket aan VRT Nws, nadat een vrachtwagen met oplegger vrijdag een ravage aanrichtte op de Leuvensesteenweg, in het centrum van Kortenberg. De politie had eerder al bevestigd dat er geen remsporen in de straat gevonden waren.

'De vrachtwagenchauffeur herinnert zich niets meer van het ongeval', aldus het parket. 'De wetsdokter zegt dat er aanwijzingen zijn dat de man onwel werd. Dat strookt ook met de vaststellingen van de verkeersdeskundige.' Voorlopig wijst niets er volgens het parket op dat de chauffeur onder invloed was toen het ongeval plaatsvond.

Bij het ongeval raakten naast de vader van Jade en de chauffeur zelf, ook nog vier anderen gewond.

De Leuvenstesteenweg kon vrijdagavond rond 20.00 uur weer opengesteld worden.