De kogel is door de kerk: OCMW-voorzitter Danny Smessaert kiest voor SMS
SMS haalt na Michel De Sutter met OCMW-voorzitter Danny Smessaert (vooraan) opnieuw een stemmenkanon in de rangen. Foto: mye

Huidig OCMW-voorzitter Danny Smessaert (59) zal vanop de derde plaats met SMS naar de kiezer trekken op zondag 14 oktober.

Een grote verrassing kan je het niet noemen, want Danny Smessaert kondigde vorig jaar al aan dat hij niet meer voor de CD&V zou opkomen. Hij had moeite met het gedrag van zijn partij in het dossier van de uitbouw van de sociale site De Zuidkaai. Er bleef alleen de vraag over of hij zich opnieuw verkiesbaar zou stellen en vooral voor welke partij. Het is dus SMS geworden.

‘Mijn hart gevolgd”

“Ik heb mijn hart gevolgd. Als je 41 jaar actief bent in de politiek, dan voel ik mij net zoals de burgemeester van Maldegem die ook opzij werd gezet”, zegt Smessaert. “Je verleden kan je echter niet zomaar verloochenen. Ook de interesse in mij van zeer velen in het Eeklose politieke landschap heeft me gesterkt om zeker niet op te houden. Ik heb voor SMS gekozen omdat de partij niet verankerd zit aan nationale partijstructuren, maar klaar staat om het welzijn van de Eeklonaar te verzekeren.”

Smessaert krijgt de derde plaats op de lijst. “Na Michel De Sutter is dit de tweede politieke toptransfer in Eeklo”, zegt SMS-lijsttrekker Luc Vandevelde.

De OCMW-voorzitter was in 2012 goed voor 743 stemmen, het zesde hoogste aantal in Eeklo. Vreest hij niet dat hij met zijn ACW-achtergrond de stemmen vanuit die hoek zal verliezen? “Dat is moeilijk in te schatten”, zegt hij. En wat als er in de volgende legislatuur een coalitie gevormd wordt met CD&V? “Dat is een beslissing voor het bestuur, maar daar heb ik eerlijk gezegd niet echt goesting in”, zegt Smessaert.