Ex-bondscoach Georges Leekens stapt in de politiek
Foto: REUTERS

Ex-bondscoach Georges Leekens stapt in de politiek. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen duwt hij de CD&V-lijst in Oostkamp.

‘Na een goede babbel met burgemeester Jan de Keyser ben ik graag ingegaan op het bod de lijst te duwen. Ik hou van winnen én duw dus graag deze kwaliteitsvolle lijst naar een sterk resultaat’, aldus Leekens, de huidige coach van het Hongaarse voetbalelftal in een persbericht.

‘Door m’n trainersfunctie toerde ik al de wereld rond en steeds opnieuw ontdek ik bij m’n thuiskomst dat Oostkamp een leuke gemeente is om in te wonen. Oostkamp is niet zomaar verkozen tot strafste gemeente in Vlaanderen. Ik geniet alle dagen van de Oostkampse levenskwaliteit en geef daarom graag iets terug.’

‘Strafste gemeente blijven’

Onder leiding van De Keyser en met zijn eigen ervaring hoopt Leekens dat Oostkamp de ‘strafste gemeente van Vlaanderen’ kan blijven.

‘Mijn ervaring zet ik alvast graag in om de lijst te duwen naar een schitterend resultaat. Deze ploeg onder aanvoering van een gedreven burgemeester is de beste garantie dat we de strafste gemeente blijven. Ook als je goed bent, moet het altijd de betrachting zijn om beter te worden. En dat voel ik enorm in deze groep mensen.‘