Schepen Hugo Coene maakt bocht van 180 graden: eerst geen kandidaat meer, nu weer wel
Schepen Hugo Coene komt terug op zijn beslissing en is nu toch kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Foto: emt

Ondanks de anders klinkende berichten in januari, zal schepen Hugo Coene dan toch kandidaat zijn voor Samen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Een opmerkelijke ommezwaai.

Halfweg januari van dit jaar kondigde eerste schepen Hugo Coene (Samen) zijn vertrek uit de politiek aan. Een donderslag bij heldere hemel. Al even opmerkelijk is nu het bericht dat Coene toch kandidaat is voor Samen bij de verkiezingen in oktober. “Enkele weken na zijn aankondiging heb ik Hugo gevraagd om zich toch opnieuw kandidaat te stellen voor onze partij”, zegt burgemeester Franki Van de Moere (Samen).

“Na enkele diepgaande gesprekken heb ik hem kunnen overhalen. We zijn dan ook blij Hugo opnieuw als kandidaat te kunnen verwelkomen.”

“Stoppen was een moeilijke beslissing, maar na alles eens op een rijtje te hebben gezet, vond ik dit de beste oplossing”, vertelde de gepensioneerde luitenant-generaal drie maanden geleden. Vandaag kijkt hij er anders tegenaan. “Het voornaamste is dat ik opnieuw kandidaat ben”, zegt Coene.

Ontmoetingen met inwoners

“We hebben inderdaad enkele diepgaande gesprekken gehad over de werking, de doelstellingen en uitdagingen voor onze gemeente. Dat heeft deugd gedaan. Daarnaast waren er de ontmoetingen met de inwoners die het jammer vonden dat ik stopte. Ze vroegen me over mijn beslissing na te denken. Achteraf gezien was de periode na Nieuwjaar met het overlijden van mijn schoonvader emotioneel gezien misschien niet de juiste periode om dergelijke beslissing te nemen.” Welke plaats Coene op de lijst krijgt, is nog niet duidelijk.

Patrick De Greve, lijsttrekker bij CD&V, reageert met enig cynisme. “Zo aan politiek doen, is ongeloofwaardig”, zegt hij.