De kritiek die schepen Jozef Borremans eerder deze week uitte aan het adres van de huidige meerderheid is bij zijn collega's in het college in het verkeerde keelgat geschoten.

Borremans stelde bij de aankondiging van zijn overstap van de Lijst van de Burgemeester (LVB) naar de huidige oppositielijst CD&V en Volks dat de meerderheid hem als schepen van Openbare Werken al jarenlang onvoldoende middelen geeft. “Ik ben al een hele tijd schepen. De huidige meerderheid maakt hier echter onvoldoende middelen voor vrij, ondanks dat ik hier al jarenlang op aandring. Geen wonder dat onze straten, voetpaden en wegen er niet zo goed bij liggen”, klonk het.

De collega’s van Borremans reageren zeer verrast op die kritiek. “Wij willen benadrukken dat we steeds op een heel positieve en constructieve manier hebben samengewerkt”, aldus burgemeester Luc Wachtelaer in naam van alle collega's in het college. “Wat we dan nu ook vernemen strookt zeker niet met de werkelijkheid. Het is misschien een cliché, maar we staan inderdaad voor politiek uitdagende tijden. In een periode voor de verkiezingen heerst er immers steeds een politieke onzekere toestand en ondertussen komen veel zware dossiers in hun eindfase. Toch blijft het college, zoals in het verleden, steeds collegiaal verder werken om op de meest evenwichtige manier te beantwoorden aan iedereen zijn noden. Hierbij is naar ons weten geen enkel beleidsdomein achtergesteld geweest aan een ander. En we zullen dit blijven doen tot aan de verkiezingen, ook voor Openbare Werken.”