Matthias Schoenaerts opnieuw in Amerikaanse film
Foto: REUTERS

Acteur Matthias Schoenaerts zal een van de hoofdrollen vertolken in de Amerikaanse maffiafilm ‘The Sound of Philidelphia’. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.

Schoenaerts kreeg de rol van Peter Flood, de broer van een jong meisje dat werd doodgereden door een roekeloze chauffeur. Twintig jaar later heeft hij het ongeval nog altijd niet verwerkt. De neef van Flood, Michael (gespeeld door Garrett Hedlund), is ondertussen opgeklommen bij de maffia van Philadelphia. Dan begint een verhaal van verraad en vergelding.

Het verhaal komt uit Brotherly Love, een boek van Pete Dexter. De Fransman Jérémie Guez zal de film regisseren. In zijn debuutfilm A Bluebird in My Heart was ook al een rol weggelegd voor Veerle Baetens.

De opnames beginnen pas in augustus, maar de prent wordt wel al voorgesteld op het Filmfestival van Cannes. Dat start op 8 mei.

Internationaal

Het wordt alweer een internationale uitdaging voor Schoenaerts. Eerder was hij te zien aan de zijde van Jennifer Lawrence in Red Sparrow. Hij zal ook een heavymetaldrummer spelen in The Sound of Metal, samen met Dakota Johnson, en kreeg een rol in Radegund, de nieuwe film van Terrence Malick.