Eerste beelden nieuwe reeks Tom Lenaerts

De openbare omroep heeft de eerste beelden van ‘Over water’, de nieuwe tiendelige reeks van televisiemaker Tom Lenaerts en schrijver Paul Baeten Gronda vrijgegeven. FilmFest Gent zal in première de eerste twee afleveringen vertonen.

Over water vertelt het verhaal van een voormalige tv-ster (gespeeld door Tom Dewispelaere), die van zijn vrouw (Natali Broods) en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat de man met vernieuwde moed aan de slag bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.

Hij vecht tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, en komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste maar ook lucratiefste handel aan de dokken in de Antwerpse haven: cocaïne.

Primeur

De bedenkers en scenaristen van Over water zijn Paul Baeten Gronda, columnist en schrijver van onder meer Nemen wij dan samen afscheid van de liefde, en televisiemaker Tom Lenaerts, bekend van Schalkse Ruiters, De pappenheimers en De parelvissers . Lenaerts was voor Over water ook showrunner en heeft samen met Kato Maes de reeks geproduceerd. In de regiestoel zat het duo Norman Bates, bestaande uit Dirk Verheye en Inti Calfat.

De eerste trailer bevat nog een primeur: een preview van de nieuwe single van de muzikale sensatie Tamino, die morgen gelanceerd wordt.

Over water zal in het najaar te zien zijn op Eén. De internationale trailer werd vandaag tijdens het Franse televisiefestival ‘Séries Mania’ voorgesteld. De serie is ook de allereerste titel van 45ste editie van Film Fest Gent. Het festival zal de eerste twee afleveringen van de Eén-reeks vertonen in de sectie ‘Serial madness’.