PS’er stapt op na uitschelden burgemeester voor ‘rotwijf’
Eric Massin (l) en PS-voorzitter Elio Di Rupo Foto: BELGA

Eric Massin heeft woensdag ontslag genomen als voorzitter van de lokale partijafdeling van de PS in Charleroi. Tijdens zijn 1 mei-toespraak had hij de burgemeester van het naburige Courcelles uitgescholden voor rotwijf.

Massin had zich nog geëxcuseerd voor zijn controversiële uitspraken, maar komt nu tot de conclusie dat excuses alleen niet volstaan.

De PS’er deed de uitspraken op de Dag van de Arbeid, tijdens een toespraak op de Université du Travail in Charleroi. Hij noemde daarin de burgemeester van Courcelles, Caroline Taquin (MR), ‘une salope’, een rotwijf.

Massin bood haar naderhand zijn excuses aan en verontschuldigde zich in het openbaar, maar de polemiek bleef aanhouden.

Gedwongen ontslag

Minister van Landbouw Denis Ducarme, voorzitter van de Henegouwse MR-federatie, vroeg daarop woensdag aan PS-voorzitter Elio Di Rupo om Eric Massin te dwingen een stap opzij te zetten.

In een mededeling stelt Massin dat hij zijn fout dinsdag al had ingezien en toegegeven, maar woensdag moest vaststellen dat zijn excuses niet volstonden.

‘Iedereen die me kent, weet dat ik de waarden van gelijkheid verdedig in mijn dagelijkse handelen. Ook mijn partij, de PS, heeft altijd het voortouw genomen in de strijd voor gelijkheid. In het belang van de partij en om de rust te doen terugkeren, heb ik beslist om ontslag te nemen als voorzitter van de PS-federatie van Charleroi’, luidt het.