Breit Quick-Step in Giro vervolg aan succesvol voorjaar? Italiaanse sprinter droomt van paarse én roze trui
Foto: BELGA

Met de Italiaan Elia Viviani heeft Quick-Step Floors vanaf vrijdag één van de hoogst aangeschreven sprinters in het peloton van de 101e editie van de Ronde van Italië. De 29-jarige Italiaan heeft meer dan één doel voor ogen.

Viviani won dit seizoen al zesmaal en hield aan zijn vier vorige Giro-deelnames één ritzege over, in 2015 in Genua. “Mijn droom dit jaar is om de paarse puntentrui te winnen, samen met een paar etappes. Ik kom met een goede conditie aan de start en wil de Giro ook uitrijden. Dat wordt niet makkelijk in zo’n zware wedstrijd, dat weet ik. Maar met een vlakke rit in Rome op de slotdag heb ik een speciale motivatie, en daarom wil ik alles geven om daar te geraken.”

Viviani hoopt al op succes tijdens de eerste drie dagen van de Giro op Israëlische bodem. In de eerste plaats ritwinst, maar hij sluit ook de roze trui niet uit als hij de schade in de openingstijdrit kan beperken. “Ik verberg niet dat ik aan roze denk, maar ik besef ook dat ik energie kan verliezen voor de spurt voor winst als ik vol gas ga in de tussensprinten. De tijdrit van vrijdag zal ons meer vertellen. Eigenlijk is die een beetje te lang voor mij, maar ik zal alles geven.”