Sander Gille en Joran Vliegen eruit in dubbelspel München, Coppejans verliest in Tsjechië
Foto: BELGA

Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het dubbelspel op het ATP-toernooi in het Duitse München (gravel/501.000 euro). In hun achtste finale (eerste ronde) verloren ze van de Kroaat Ivo Karlovic en de Serviër Nenad Zimonjic met 6-7 (4/7), 6-4 en 10/8.

Het Belgische duo won de eerste set nochtans na een tiebreak met 6-7 (4/7), maar dan brak de veer. De tweede set ging naar Karlovic en Zimonjic met 6-4. Ook in de supertiebreak waren de Kroaat en de Serviër te sterk en werd het 10-8.

Na een wedstrijd van een uur en 34 minuten mochten Gille en Vliegen opnieuw inpakken.

Coppejans out in Ostrava

Kimmer Coppejans (ATP 317) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Tsjechische Ostrava (gravel/64.000 euro).

In de achtste finales was de Fransman Grégoire Barrère (ATP 282) te sterk voor de 24-jarige Oostendenaar. Barrère won in twee sets met 6-4 en 6-3. De wedstrijd duurde een uur en 27 minuten.

Arthur De Greef (ATP 289) is wel nog actief in het enkel- én dubbelspel in Ostrava. De Brusselaar klopte dinsdag in het enkelspel in de eerste ronde het Oekraïense tweede reekshoofd Sergiy Stakhovsky (ATP 126) en speelt donderdag zijn achtste finale tegen de Spanjaard Pedro Martinez (ATP 231). Aan de zijde van de Argentijn Andrea Collarini treft hij woensdag in de eerste ronde van het dubbelspel de Rus Ivan Gakhov en de Italiaan Lorenzo Giustino.

Dinsdag werd Ruben Bemelmans (ATP 106) uitgeschakeld in de openingsronde van zowel het enkel- als dubbelspel.

Geen succes op challenger Glasgow

Yannick Mertens (ATP 345) is woensdag uitgeschakeld in de eerste ronde (zestiende finales) van het Challengertoernooi in het Schotse Glasgow (indoor hardcourt/85.000 euro).

Mertens verloor na drie spannende sets met 6-4, 3-6, 7-6 (7/3) van de Japanner Hiroki Moriya (ATP 278). De wedstrijd duurde een uur en 58 minuten.

Nog in de eerste ronde neemt Joris De Loore (ATP 322) het op tegen het Slovaakse eerste reekshoofd Lukas Lacko (ATP 104).