Introductie tot de gebroeders Dardenne
Foto: Ivan Put

Kent u het oeuvre van de gebroeders Dardenne nog niet? Grijp dan vanavond uw kans.

1 OP EÉN

Eén, 20.40-21.30 uur

Ga bij de televisie werken, jongen, dan kom je nog eens ergens. Kobe Ilsen nam dat advies van zijn mama ter harte en zie: vorige week mocht hij naar Amerikaans Samoa en Japan, deze week naar IJsland en Irak. Af en toe valt in die landen nog iets op te steken ook.

2 LE GAMIN AU VÉLO

Arte, 20.55-22.20 uur

Misschien niet de allerbeste, wel de toegankelijkste film van de gebroeders Dardenne, en om die reden een mooie introductie tot hun oeuvre, mocht u dat nog niet kennen. En anders is er altijd nog Cécile de France.

3 MOHAMMAD EN JAFAR

NPO 2, 22.55-0.00 uur

Nederlandse documentaire over twee Palestijnse mannen die als kind samen stenen gooiden naar de Israëlische ordehandhavers, en nu, 25 jaar later, samen proberen te overleven in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Marcel Goedhart bezocht hen geregeld, met een tussenpoos van enkele jaren. Uw ogen zullen opengaan, uw keel zal worden dichtgesnoerd.

4 IN HET HOOFD VAN MIJN ZUSJE

NPO 3, 22.35- uur 23.55

De zus van filmmaakster Ingrid Kamerling maakte op 24-jarige leeftijd een einde aan haar leven. De angsten en keuzestress die ze voelde vlak voor haar diploma-uitreiking werden haar te veel. Ingrid probeert te begrijpen wat er in haar zusjes hoofd omging die dag. Ze maakte er dit kwetsbare portret over.