Marc Nachtergaele vervangt Ugo Den Tandt op lijst CD&V-Zulte
Marc Nachtergaele tussen, links voorzitter Andy Rommel, en, rechts de afscheidnemende Ugo Den Tandt. Foto: LEZ
Na 24 jaar gemeentepolitiek onder de CD&V-vlag, waarvan 12 jaar als schepen, zes jaar als OCMW voorzitter en zes jaar als gemeenteraadslid heeft Ugo Den Tandt na lang beraad beslist de politieke fakkel door te geven. Die fakkel wordt overgenomen door Marc Nachtergaele, al jarenlang actief in de Zultse politiek.

Kwarteeuw Zultse politiek

Ugo is niet de man van de spectaculaire uitspraken maar wel die van dossierkennis. Hij was in 2006 nog lijsttrekker voor de Zultse  christen-democraten en zal in de toekomst voor de groep een bijzondere voelspriet blijven binnen de Zultse gemeenschap.

De laatste legislatuur was voor Ugo niet de meest evidente. Zijn rol als lid van de oppositie was niet echt voor hem weggelegd, wat zijn beslissing een stap terug te zetten extra kracht bijzette. Nu Ugo de politiek vaarwel zegt zal hij zijn tijd als gepensioneerde voormalig CM consulent voor een flink stuk opnieuw verdelen onder zijn kleinkinderen, zijn muziekhobby en zijn taak als chauffeur bij de mindermobielencentrale.

Voorzitter Andy Rommel: ‘Als CD&V groep houden we er aan Ugo zeer uitdrukkelijk hartelijk te danken voor zijn bijzondere en integere bijdrage aan Zulte de afgelopen, bijna, kwarteeuw.'

Marc Nachtergaele

Als vervanger voor Ugo komt een oudgediende opnieuw in beeld, met name Marc Nachtergaele. Marc was reeds meer dan 30 jaar actief binnen de Zultse politiek. Hij startte begin de jaren ‘80 de toenmalige CVP jongeren op. Hij was tien jaar hun voorzitter. Daarna was hij zes jaar secretaris en vervolgens 18 jaar voorzitter van de CD&V Zulte. Zijn echtgenote Rosanne Buyle was eveneens jarenlang actief als schepen. Zij is ondertussen ereschepen.

Het afscheid in 2013 van Marc als voorzitter was geen afscheid van het publieke leven. Hij bleef immers de afgelopen zes jaar actief als mede-uitbater van de voetbalkantine van Zulte en o.a. ook als medeorganisator was van de Kerstmarkt.

De eerder onverwachte wending in zijn leven komt er door het feit dat hij sinds kort gepensioneerd is als ambtenaar en er extra tijd vrijkomt om zich opnieuw meer op het openbaar leven te richten.  Het afscheid van Ugo bracht Marc er toe zich opnieuw met volle engagement voor een plaats binnen de CD&V Zulte te engageren. Zijn decennialang opgedane kennis op het vlak van plaatselijk politiek bestuur en zijn professionele loopbaan op het domein van pensioenen kunnen ongetwijfeld een meerwaarde betekenen binnen de Zultse gemeenschap.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in