Kangoeroes vallen toeristen aan in Australië
Foto: AFP

Bezoekers van een toeristische trekpleister in Australië worden gewaarschuwd dat ze geen kangoeroes mogen voederen. Er zijn al een aantal toeristen aangevallen.

Duizenden toeristen trekken jaarlijks van Sydney met de trein naar de regio rond het psychiatrische ziekenhuis van Morisset, waar je kangoeroes kan zien grazen. Maar de kijklustigen houden zich niet altijd aan de waarschuwingsborden om de dieren niet te voederen.

Het normale voedsel van kangoeroes zijn grassen. Maar de toeristen geven ze onder meer wortels, chips of zelfs hamburgers, zeggen touroperators.

 

Nem parece q a louca tava querendo enfiar todos os bbs no carro e levar pra casa pra criar ??????

Een bericht gedeeld door Taís Lopes (@taislopesazevedo) op

‘Als ze een wortel zien en ze hebben van toeristen al honderd keer een wortel gekregen, dan zullen ze die wortel afpakken van de bezoekers’, zegt de Australische dierenverzorger Andrew Daly aan ABC. Ze worden zelfs in zekere zin verslaafd aan het voer. ‘Dus ze kunnen behoorlijk agressief worden’, zegt voedingsdeskundige Michelle Shaw.

Volgens busbestuurder Shane Lewis worden toeristen dagelijks ‘geduwd en gekrabd’. ABC toonde foto’s van toeristen met wonden in het gezicht, ter hoogte van de maag en op de armen. Een man kreeg 17 hechtingen in zijn gezicht na een aanval.

Volgens het lokale parlementslid Greg Piper werken sociale media het probleem in de hand. Door de dieren te voederen hopen de toeristen op een perfecte selfie met een kangoeroe.