Eerste Brussels foodtruckfestival zonder vlees en kaas
Stockbeeld Foto: Getty Images/iStockphoto

Met het mooie weer keren ook de foodtruckfestivals terug. In onze hoofdstad komt er een bijzondere editie bij, volledig gericht op de veganistische levensstijl.

Wie nog overtuigd moet worden dat de veganistische keuken meer biedt dan linzen en bonen, moet op zaterdag 26 mei zijn smaakpapillen volgen naar de Vismarkt in het centrum van Brussel. Daar wordt tussen 10.00 uur ’s morgens en 22.00 uur ’s avonds voor het eerst het Vegan Street Festival georganiseerd.

Behalve de veertig foodtrucks die er die dag worden neergepoot, nemen ook enkele horecazaken en handelaars uit de buurt deel, zoals de biologische supermarkt Färm en ijszaak Gaston. Er wordt ook aandacht besteed aan veganistische kleding en verzorgingsproducten. In het ViaVia-café zijn er lezingen en ook de nieuwe partij DierAnimal komt spreken.

‘Het festival staat open voor iedereen. Ook niet-veganisten zijn welkom om de smaken te ontdekken’, aldus de organisatoren in La Capitale.

Drijvende kracht achter het nieuwe foodtruckfestival is Veganizer BXL, een initiatief van twee vriendinnen om restaurants te overtuigen meer veganistische gerechten op de menukaart te zetten. Ze helpen met het bedenken van plantaardige versies van bestaande gerechten en bieden de deelnemende restaurants ook een platform aan.