Misplaatste grap over ‘Tiny’ doet lokale N-VA-voorzitter de das om

Denis Hendrickx stopt na amper negen maanden als voorzitter van de N-VA in Kruibeke. Na de commotie op sociale media door een misplaatste grap over schepen Tina Van Havere (Samen voor Kruibeke) hield hij de eer aan zichzelf.

Vorige week donderdag plaatste Hendrickx een eigen versie van de kinderboekenreeks 'Tiny' in de satirische Facebookgroep ‘Oude koeien en kluchten uit Kruibeke’. Boven de cover 'Tiny leert pijpen' verwees hij naar het nakende huwelijk van schepen Tina Van Havere, die afgelopen weekend haar vrijgezellenfeest vierde. ‘Het boek "Tina gaat scheiden" is nog in productie. Waarschijnlijke releasedatum begin november 2018.’

De grap weekte snel heel wat verontwaardigde reacties los. Hendrickx verontschuldigde zich bij de schepen, die aangaf het voorval ‘te betreuren’.

Ondertussen had zowel de lokale afdeling als het nationale partijbestuur aangegeven zich van de grap te distantiëren. Het N-VA-bestuur kwam maandagavond samen op een spoedvergadering, waar Hendrickx meedeelde dat hij een stap terug wilde zetten. Hij was negen maanden voorzitter, nadat voorganger Kenny Marien was gestopt om professionele redenen.

Hendrickx was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. ‘Denis Hendrickx doet een stap terug als voorzitter, maar blijft actief binnen de partij’, laat fractievoorzitter Kris Claessens weten. ‘Hij heeft zelf de beslissing genomen. De commotie bleef duren en er moest een signaal gegeven worden. Hij heeft ondertussen zijn fout ingezien. Sociale media straffen genadeloos af, ten koste van geëngageerde krachten.’