Het wordt stilaan serieus in de NBA. Dat weten LeBron James en de Cleveland Cavaliers maar al te goed. Ze stonden in Toronto een hele wedstrijd lang op achterstand tegen de Raptors, maar wonnen uiteindelijk na een verlenging. Stephen Curry maakte bij Golden State zijn wederoptreden en scoorde meteen 28 punten tegen New Orleans.

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het is de realiteit. De Cavs konden 48 minuten lang geen enkele keer een voorsprong nemen in Toronto. LeBron James zette met nog dertig seconden op de klok de bordjes gelijk (105-105) met een moeilijk schot, maar miste wat later de potentiële game winner.

In de verlenging gaf een driepunter van Kyle Korver Cleveland de eerste voorsprong en de Raptors konden die achterstand niet meer goedmaken na een misser van Fred VanVleet. De Cavs wonnen zo met 112-113 en namen meteen het thuisvoordeel af van Toronto. James was goed voor 26 punten, 13 assists en 11 rebounds. Daarmee lukte hij zijn 21e triple double ooit in de play-offs.

Titelverdediger Golden State is goed op weg naar de Western Conference Finals. De Warriors wonnen na de eerste ook de tweede wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans. Het werd 121-116 in de Oracle Arena mede dankzij 28 punten in 26 minuten van de wederoptredende Stephen Curry, die zijn eerste wedstrijd sinds 23 maart. Bij de Pelicans scoorde Anthony Davis 25 punten.

Uitslagen:

- Halve finale Eastern Conference -

Toronto - Cleveland 112-113 n.v.

(Cleveland leidt met 1-0)

- Halve finale Western Conference -

Golden State - New Orleans 121-116

(Golden State leidt met 2-0)

Programma van woensdag:

- Halve finale Western Conference -

Houston - Utah

(Houston leidt met 1-0)