Trump dicteerde eigen gezondheidsrapport, zegt lijfarts
Harold Bornstein. Foto: NBC

De voormalige arts van Donald Trump zegt dat hij het gezondheidsrapport over de president niet zelf heeft geschreven. ‘Hij dicteerde de volledige brief’, aldus Harold Bornstein aan CNN.

Tijdens de verkiezingscampagne stelde het doktersrapport dat Donald Trump blaakte van gezondheid. ‘Hij zou de gezondste persoon zijn die ooit tot president zou verkozen zijn’, klonk het onder meer.

Nu zegt dokter Harold Bornstein dat hij de brief niet zelf heeft geschreven. ‘Trump dicteerde de brief en ik zei hem wat hij er wel en niet in kon zetten’, aldus de arts.

Waarom de dokter de beschuldigingen nu doet, is niet duidelijk. In augustus 2016 zei hij nog dat hij de nota in vijf minuten had opgesteld terwijl de chauffeur op hem wachtte.

Fitheid

Twee dagen voor de brief destijds werd vrijgegeven, tweette Trump: ‘Als presidentskandidaat heb ik mijn dokter gevraagd om binnen de twee weken een volledig medisch rapport uit te geven. Het zal perfectie tonen.’

Met het rapport wou Trump bewijzen dat hij fit genoeg was om president te zijn.

Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

‘Raid’

Bornstein zei ook dat een lijfwacht van de president en twee mannen op 3 februari 2017 zijn praktijk binnenvielen om de medische dossiers van Trump mee te nemen. ‘Ze moeten daar 25 tot 30 minuten zijn geweest en hebben veel chaos veroorzaakt’, verklaart Bornstein aan NBC News. Hij voelde zich naar eigen zeggen ‘verkracht, bang en verdrietig’.

Het was geen raid, reageert de woordvoerster van het Witte Huis Sarah Sanders. Volgens haar ging het om een standaardprocedure.