Jef Borremans kiest voor CD&V en Volks
Jef Borremans wil een inhaalbeweging uitvoeren voor openbare werken. Foto: jvi

Schepen van Openbare Werken Jozef ‘Jef’ Borremans zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomen voor CD&V en Volks. Bij vorige verkiezingen stond Jef nog op de succesvolle Lijst van de Burgemeester (LVB), maar die spatte uit elkaar.

Met Jozef ‘Jef’’ Borremans haalt de oppositielijst CD&V en Volks een grote vis binnen. De huidige schepen van Openbare Werken haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2012, van op de vijfde plaats op de Lijst van de Burgemeester, in totaal 1.062 stemmen. Op die lijst deden enkel ex-burgemeester Ronald Parys en huidig burgemeester Luc Wachtelaer beter. Vergeleken met alle andere lijsten kon alleen CD&V-er Michel Vanderhasselt meer stemmen binnenhalen.

Onbeslisten

Jef Borremans laat weten er in oktober weer volop voor te gaan. “Als vakbondsman voor het ACV voel ik me sterk aangesproken door het sociale programma van CD&V en Volks”, zegt hij. “Ik ben nog niet politiek uitgeblust en wil nog veel voor Ternat, Lombeek en Wambeek realiseren. Nu de LVB ophoudt te bestaan, is het vanzelfsprekend dat ik aansluit bij CD&V en Volks.”

De LVB spatte maanden geleden uit elkaar nadat Open VLD, de partij die heel wat kandidaten leverde voor de LVB, besloot om bij de volgende verkiezingen in Ternat onder eigen naam op te komen. Huidig burgemeester Luc Wachtelaer maakte intussen al bekend met het eigen burgerplatform ‘Voor Ternat’ naar de kiezer te trekken.

Het blijft koffiedik kijken wat enkele andere schepenen, die samen met Borremans en Wachtelaer ook deel uitmaakten van LVB, zullen doen. Het gaat onder meer om Rutger Belsack, Hilde Van Overstraeten en Linda Billens. Of zij in oktober nog zullen opkomen, en zo ja op welke lijst, blijft voorlopig onduidelijk.

Assesteenweg

Eén ding is wel zeker: Ternat gaat nog onzekere politieke maanden tegemoet. De situatie was door alle intriges al heel gespannen en daar doet Borremans nu nog openlijk een schepje bovenop.

“De huidige meerderheid maakt onvoldoende middelen voor vrij voor openbare werken, en dat ondanks dat ik hier al jarenlang op aandring”, sneert hij. “CD&V en Volks daarentegen wil op dat vlak een forse inhaaloperatie uitvoeren. Bovendien kan de lijst dankzij CD&V ook wegen op beslissingen in de provincie, bij de Vlaamse overheid en de federale overheid. Dankzij deze bovenlokale contacten zullen we oplossingen kunnen brengen op het vlak van de Assesteenweg en de stationsomgevingen.”