Dit draagt Sennek op het Eurovisiesongfestival
Foto: ISOPIX

Sennek, de Belgische kandidate voor het Eurovisiesongfestival, heeft zondag voor het eerst op het grote podium in Lissabon gerepeteerd. Dat was meteen met de volledige podiumoutfit aan en de act erbij.

Voor haar outfit werkt Sennek samen met de bekende Belgische ontwerpster Veronique Branquinho. Sennek houdt erg van Belgische mode en is een grote fan van Branquiho's ontwerpen. Na een eerste kennismaking klikte het meteen.

Op het podium zal Sennek - haar halve finale vindt op dinsdag 8 mei plaats - een zwarte transparante tule jurk van Veroniques hand dragen. Onder de jurk draagt ze een broek met mannelijke snit, om zo het contrast met de romantische jurk te maken. Door de transparante stof, met details in geplisseerd fluweel, wordt de jurk meteen ook een stuk uitdagender.

‘Ik voel me heel comfortabel en zelfverzekerd in het ontwerp’, zegt Sennek zelf. ‘Veronique heeft veel ervaring met hoe een outfit er op een podium moet uitzien. Als je er in een mooi kleed staat, maar dat niets bijdraagt tot de act, werkt het niet. Veronique voelde perfect aan wat ik op het podium wilde dragen. Ze begrijpt hoe je met licht werkt en hoe de bewegingen tot hun recht komen in het silhouet van de outfit. Het is echt een design gemaakt voor het podium.’

Dit draagt Sennek op het Eurovisiesongfestival
Foto: VRT
Dit draagt Sennek op het Eurovisiesongfestival
Foto: VRT