In de zoo van Antwerpen is zondagmiddag een show met zeeleeuwen verstoord door protest van dierenrechtenactivisten. De politie hield drie mensen bestuurlijk aan. De show is tijdelijk geschrapt.

Op Youtube staat een filmpje van de zeeleeuwenshow in de Antwerpse zoo, waarop te zien is hoe drie dierenrechtenactivisten tevoorschijn komen terwijl een animator een zeeleeuw kunstjes laat uitvoeren in het water. De activisten tonen het publiek borden met de boodschap: ‘Stop shows met dieren.’

Het drietal wordt door het publiek op boegeroep onthaald. Een man staat op van het podium en nadert een van de activisten, waarop die in het water valt en het publiek applaudisseert.

Een omroeper is evenmin tevreden en maant de activisten weg te gaan. ‘Jullie weten zelf niet waarover jullie het hebben. Ga gewoon weg’, klinkt het meermaals. Intussen verdwijnt ook de animator van het podium.

Aanhoudingen

De activisten - die met een Nederlands accent spraken - roepen dat shows met dieren zouden moeten worden gestopt. Niet veel later gaat het licht in de zaal uit, volgt er opnieuw boegeroep en lijkt het publiek de zaal te verlaten.

De Antwerpse lokale politie bevestigt dat er zondagmiddag een interventie heeft plaatsgevonden en dat daarbij drie mensen bestuurlijk zijn aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. De Antwerpse zoo heeft intussen beslist om de show met zeeleeuwen drie dagen te schrappen, meldt Gazet van Antwerpen. 'Zo heeft iedereen wat rust na de ongepaste reactie', klinkt het bij de dierentuin.