Het lichaam van de vermiste Christine Lenaerts (45) uit Grobbendonk is donderdagavond door een wandelaar gevonden langs een jaagpad in Olen. In Spanje zijn twee verdachten opgepakt.

De verpleegkundige van de gevangenis in Antwerpen had vorige week een ontsnapte gevangene opgevangen in haar huis. Daarna was ze spoorloos verdwenen. Mogelijk werd ze met geweld om het leven gebracht. Vanmorgen werden twee verdachten, die internationaal geseind stonden, gearresteerd in Spanje. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Herentals en een 43-jarige man uit Turnhout.

Christine Lenaerts (45), een verpleegkundige met meer dan twintig jaar dienst in de gevangenis van Antwerpen, was vorige week met onmiddellijke ingang geschorst, omdat ze het weekend voordien een ontsnapte gevangene opgevangen had in haar eigen huis.

Die gevangene, Ashley V.D.V., zou gaan trouwen in de gevangenis. Maar dat huwelijk is nooit doorgegaan omdat de vrouw na een een weekend penitentiair verlof niet terugkwam naar de gevangenis.

Opnieuw gevlucht

Compleet overstuur belde ze twee weken geleden aan bij verpleegkundige Christine Lenaerts. Beiden komen uit dezelfde streek rond Grobbendonk, maar ze kenden elkaar natuurlijk ook van in de gevangenis. Ashley zei dat ze een pak slaag had gekregen van haar vriend. Ze zocht onderdak. De verpleegkundige nam haar in huis, op voorwaarde dat Ashley zich na het weekend bij de gevangenis zou aanbieden.

De twee trokken maandag naar de gevangenis, maar toen ze daar bijna waren, sprong Ashley uit de auto en nam ze opnieuw de vlucht. De gevangenisdirectie schorste de verpleegster onmiddellijk omdat ze niet meteen contact opgenomen had met de politie. Christine Lenaerts verklaarde dat ze in paniek geraakt was toen ze de toegetakelde Ashley zag.

Tijdens dat weekend werd ze naar eigen zeggen ook bedreigd door de vriend van Ashley, Marco L. 'Hij heeft me het hele weekend gestalkt en bedreigd aan de telefoon. Nu zit ik doodsbang thuis, met een honkbalknuppel binnen handbereik', liet ze vorige week weten. 

Spoorloos

Donderdag bleek dat Christine Lenaerts sinds afgelopen zondagavond spoorloos was. Ze had haar vader nog afgezet in Antwerpen, maar sindsdien gaf ze geen teken van leven meer.

De politie zocht met man en macht naar de vrouw. Tot een wandelaar haar lichaam donderdagavond rond 20.30 uur vond aan het jaagpad van het kanaal Herentals-Bocholt in Olen, vlak tegenover Umicore. Haar lichaam lag in het struikgewas, verstopt in het kreupelhout.

Alles wijst op moord, zegt een goede bron aan onze redactie. Het parket is dan ook een moordonderzoek begonnen. 'De vrouw is meer dan waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gebracht', zegt het parket. Vandaag moet een autopsie duidelijkheid brengen over de exacte doodsoorzaak.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig