Hij had al een paar flarden gepubliceerd op zijn sociale media, om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren, maar de langverwachte nieuwe single van Stromae staat online.

Stromae heeft vrijdagochtend nog eens een nieuw nummer uitgebracht, ‘Defiler’. Het duurt tien minuten en was vorige vrijdag in première te horen tijdens het defilé van Mosaert in Parijs. Mosaert is het modebedrijf dat Stromae met zijn vrouw Coralie Barbier en zijn broer Luc Junior Tam heeft opgericht.

‘Het liedje gaat over wandelen, letterlijk en figuurlijk’, zegt Stromae aan ‘Vogue’. ‘Het gaat ook over schoonheid en onze moderne opvatting daarrvan. Eigenlijk spreek ik over het leven in het algemeen. Soms ga je vooruit, dan ga je achteruit, en soms probeer je jezelf voorbij te steken, of niet.’

Het is niet de eerste keer dat Stromae muziek schrijft voor zijn mode. Precies een jaar geleden gooide hij ‘Repetto x Mosaert’ online, een soundtrackje van 3,5 minuten voor de schoenencollectie die hij met het merk Repetto lanceerde. Het instrumentale nummer - met dreigende violen, een beat, handclaps en een olijke fietsbel - staat nog steeds op Spotify en werd op Youtube 311.000 keer bekeken – niet slecht voor een reclameclip voor kleren. Maar in ‘Defiler’ zingt hij ook, en dat was geleden van zijn album Racine Carrée uit 2013, met hits als ‘Formidable’ en ‘Papaoutai’.

Plaat?

Toen ‘Repetto x Mosaert’ uitkwam, werd meteen gezegd dat een nieuw album er niet in zat. Ook nu zijn er geen plannen voor meer nieuwe nummers. ‘Het deed deugd’, zei Stromae onlangs tijdens een interview met Laurent Delahousse op France 2, ‘maar dat betekent niet dat er plannen zijn voor een album’.

De zanger zit beter in zijn vel dan in 2015, toen hij een tournee moest onderbreken door de bijwerkingen die hij kreeg van het antimalariamiddel Lariam. ‘Tweehonderd concerten in twee jaar, dat is er een om de drie dagen. Het was geweldig, maar het ging te snel. Er zijn dingen en plekken die me nu pas voor de geest komen. Jammer dat ik ze toen niet dieper kon beleven.’

 

Stromae lost langverwacht nieuw nummer
Foto: ISOPIX