Heistse Pijl herdenkt Michael Goolaerts met ondertitel en Prijs voor de Strijdlust
Foto: BELGA

De organisatie van de Heistse Pijl (1.1) heeft donderdag bekendgemaakt de overleden wielrenner Michael Goolaerts te eren door in hun wedstrijdnaam de ondertitel “in memoriam Michael Goolaerts” toe te voegen. De meest strijdlustige renner in de wedstrijd krijgt na afloop ook de Prijs Michael Goolaerts. Goolaerts was afkomstig uit Hallaar, een deelgemeente van Heist-op-den-Berg waar de wedstrijd aankomt.

“Vele supporters vroegen ons de afgelopen periode of we niets konden organiseren als eerbetoon voor Michael Goolaerts”, opende de organisatie op haar Facebookaccount. “Na akkoord van de naaste familie van Michael hebben we samen beslist om voortaan als ondertitel ‘in memoriam Michael Goolaerts’ onze wedstrijd te laten bestaan. Op deze waardige manier willen we Michael blijven herinneren binnen onze organisatie voor zijn vele supporters.”

De Heistse Pijl vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 juni. Vorig jaar won Jasper De Buyst de wedstrijd.

De 23-jarige Michael Goolaerts kreeg op zondag 8 april een hartaanval tijdens Parijs-Roubaix en overleed later die avond in het ziekenhuis van Rijsel. Hij werd dinsdag begraven in Hallaar.