Geruchten over flirt met ander land nekken Belgische bondscoach van voetbaldwerg, maar die weet van niets
Foto: AFP

Tom Saintfiet is niet langer de bondscoach van Malta. De Kempenzoon werd er woensdag ontslagen, nadat geruchten opdoken dat hij flirt met Kameroen. De 45-jarige Saintfiet was sinds 11 oktober aan de slag in Malta.

Woensdag kwam de top van de Maltese voetbalbond bijeen om het over Saintfiet te hebben, en “na een grondige analyse” werd besloten om hem per direct aan de deur te zetten. Saintfiet onkent de geruchten dat hij met Kameroen zou praten. “Ik noch een manager van mij heeft gesolliciteerd voor die positie. Dat zou onrespectvol zijn als je nog onder contract ligt bij een ander land”, liet de Belg optekenen in The Times of Malta. Ook Eupen-coach Claude Makelélé wordt genoemd bij de Ontembare Leeuwen.

Saintfiet verloor zijn drie wedstrijden met Malta. Eerst tegen Estland (0-3), dan tegen Luxemburg (0-1) en tegen Finland (5-0). In het verleden was hij bondscoach van onder meer Namibië, Zimbabwe, Ethiopië, Jemen, Malawi, Togo, Bangladesh en Trinidad & Tobago. Kameroen kroonde zich in 2017 tot winnaar van de Afrika Cup onder bondscoach Hugo Broos.

Saintfiet reageerde vrijdag ook via Facebook op de zaak. "Ik vind het triest dat ik het slachtoffer ben van fake news. Ik heb de zaak dan ook overgedragen aan mijn advocaat om verdere stappen te ondernemen."