Brussels parket voert onderzoek naar Geert Versnick
Foto: fvv

Het Brusselse parket doet een fiscaal onderzoek naar Geert Versnick (Open VLD) en één van zijn bedrijven, Clanco. Dat meldt nieuwssite Apache en wordt bevestigd door het parket.

Het parket geeft geen bijkomende informatie over de eventuele tenlastelegging. Gerechtelijke bronnen melden wel dat het om een relatief klein bedrag zou gaan. Versnick, die vorig jaar ontslag nam als Oost-Vlaams gedeputeerde, laat aan persagentschap Belga weten niet op de hoogte te zijn van het gerechtelijk onderzoek.

Het opsporingsonderzoek richt zich zowel op Versnick als op Clancy Corporation (Clanco), een van zijn bedrijfjes. Dat bedrijf kwam in juli 2017 in opspraak. Toen werd bekend dat Versnick als gedeputeerde de onkosten van enkele buitenlandse missies als fiscale aftrekpost van Clanco zou hebben ingeboekt. Hij gebruikte daarvoor bovendien zijn privéadres, en niet het adres van de maatschappelijke zetel van het bedrijf.

Versnick verklaarde toen dat het om een vergissing ging. Niettemin stapte hij op als gedeputeerde. Na het losbarsten van het Optima-schandaal was hij ook al vertrokken uit de Gentse gemeenteraad. Toch bekleedt Versnick nog altijd een aantal mandaten. Zo is hij voorzitter bij Synductis, waar nutsmaatschappijen samenwerken om infrastructuurwerken af te stemmen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in