NBA. Golden State en Philadelphia naar halve finales
Foto: EPA-EFE

De Golden State Warriors en Philadelphia 76’ers hebben zich beiden geplaatst voor de halve finales van de play-offs in hun Conferences in de NBA. Beide teams boekten dinsdag hun vierde zege in de eerste ronde en verzekerden zich zo van de zege in een best-of-seven serie. Golden State klopt San Antonio met een totaalscore van 4-1, Philadelphia haalt het met dezelfde cijfers van Miami.

De Warriors versloegen in eigen huis de San Antonio Spurs (99-91). Kevin Durant (25 ptn) en Klay Thompson (24) toonden zich beslissend voor de thuisploeg. De bezoekers konden rekenen op een uitstekende LaMarcus Aldridge, maar zijn dertig punten volstonden niet voor de zege. Golden State treft in zijn halve finale van de Western Conference de New Orleans Pelicans, die eerder met 4-0 de Portland Trail Blazers inpakten.

Ook Philadelphia haalde het in eigen huis van Miami (104-91). Sterspeler was JJ Redick met 27 punten. Voor de 76’ers is het de eerste halve finale in de Eastern Conference sinds 2012. In de halve finale wacht de winnaar van het duel tussen Boston en Milwaukee. Daarin viel nog geen beslissing. Boston leidt na een 92-87 zege voorlopig met 3-2.

Alle uitslagen:

- WESTERN CONFERENCE -

Golden State - San Antonio 99 - 91 Golden State plaatst zich voor de tweede ronde (4 - 1)

- EASTERN CONFERENCE

Philadelphia - Miami 104 - 91

Philadelphia plaatst zich voor de tweede ronde (4 - 1)

Boston - Milwaukee 92 - 87

Boston leidt met 3 - 2

Het team dat vier keer wint, stoot door naar de tweede ronde (halve finales) in zijn Conference.

(lsjs)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig