Francken: ‘Brussel volgende kaap om te nemen’
Foto: Twitter/@FranckenTheo

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft dinsdagochtend de lijsttrekkers voorgesteld van de voorlopig elf Brusselse gemeenten waar de N-VA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zal opkomen.

Francken stelde de Brusselse lijsttrekkers voor in de bibliotheek Muntpunt. ‘Na de veranderingen die we op federaal en Vlaams niveau hebben teweeggebracht, is Brussel de volgende kaap om te nemen’, zei hij bij aanvang. ‘Ik ben ervan overtuigd dat we veel meer gemeenteraadsleden in het Brussels Gewest zullen halen. We zijn een partij geworden waarvoor nu ook Franstaligen openstaan.’

Daarna stelde hij gemeente per gemeente de plaatselijke lijsttrekker voor. Zo wordt het in Schaarbeek Cieltje Van Achter, ondervoorzitter van de partij en schoondochter van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. In Brussel-stad trekt Brussels Parlementslid Johan Van den Driessche de lijst, in Ganshoren wordt dat Vlaams Parlementslid Karl Vanlouwe.

Molenbeek

Eerder in de ochtend raakte al bekend dat Laurent Mutambayi, de rechterhand van Francken en een politicus met Congolese roots, de lijst van de Vlaams-nationalisten zal trekken in Sint-Jans-Molenbeek. Hij wil er inzetten op veiligheid, identiteit en integratie, schrijft stadsmagazine Bruzz.

Francken sprak verder de ambitie uit om in alle negentien Brusselse gemeenten aan de verkiezingen te kunnen deelnemen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig