Karl Vannieuwkerke maakt nieuwe relatie bekend via Instagram
Foto: instagram

Karl Vannieuwkerke (47) is geen vrijgezel meer. Enkele maanden nadat een einde kwam aan zijn huwelijk, treedt de VRT-sportjournalist naar buiten met zijn nieuwe vriendin.

Caroline Vereenooghe is dierenarts, gespecialiseerd in paarden, en in haar vrije tijd een ‘sportieve natuurliefhebber met reislust’.

Vannieuwkerke deelde zondagavond op zijn Instagramprofiel een foto met haar, begeleid door het bijschrift ‘In love’. Op exact hetzelfde moment plaatste Vereenooghe op haar account een gelijkaardig romantisch beeld, vergezeld van hartjes. De foto’s werden gepost vanuit een golfresort in het Spaanse plaatsje Orihuela aan de Costa Blanca, ten zuiden van Alicante. Vannieuwkerke is een fervente golfer. Al is hij er in de eerste plaats op fietsvakantie, ter voorbereiding op de 1.000 Kilometer voor Kom op tegen Kanker. Gewezen voetbalster Imke Courtois, die analist is bij voetbalwedstrijden aan tafel bij Vannieuwkerke, is meegereisd.

Vannieuwkerke is peter en Courtois meter van de 1.000 Kilometer, waarbij in het hemelvaartweekend (10-13 mei) al fietsend geld wordt ingezameld. ‘Ik heb de ziekte zelf gehad, hoewel ik nog niet helemaal kankervrij ben verklaard. Door deel te nemen aan de 1.000 Kilometer kan ik nu dat moeilijke hoofdstuk in mijn leven afsluiten.’

De presentator/verslaggever was achttien jaar getrouwd met Ellen Daems. Het koppel heeft twee tienerkinderen, zoon Jef en dochter Marte. Vorige maand bevestigde Vannieuwkerke dat zijn huwelijk voorbij was, al enkele maanden.