Avicii had net een nieuw album klaar
Foto: Photo News

De pas overleden Zweedse top-dj Avicii had net een nieuw album afgewerkt. Dat heeft de directeur van zijn platenmaatschappij verteld aan het tijdschrift Variety. Neil Jacobson hoopt op termijn met de plaat te kunnen doen wat de dj altijd al gewild had: zijn nieuwe muziek laten horen aan de hele wereld.

‘Ik ga samenzitten en praten met de familie van Tim, als ze allemaal de kans hebben gehad om weer op adem te komen’, zegt Jacobson. 'Twee dagen voor zijn dood had hij nog grote plannen voor nieuw album. We hadden het onder meer over de gastmuzikanten die hij nog wilde uitnodigen. Maar alles heeft tijd nodig, nu.' Wanneer en of fans dat nieuwe album ook te horen krijgen, is dus nog even afwachten.

Plots overleden

De Zweedse artiest, dj en producer Avicii is vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden. Hij werd vrijdagmiddag (lokale tijd) dood aangetroffen in Masqat, de hoofdstad van Oman. De dj-producer leed al enige tijd aan acute pancreatitis, in 2013 vertelde hij de ziekte het gevolg was van jarenlang en zwaar alcoholmisbruik, veelal om zijn plankenkoorts te onderdrukken. Ook moest hij onder het mes om zijn appendix en galblaas te laten verwijderen als gevolg van de ziekte.

‘We gaan niet uit van kwaad opzet.’ Dat meldt de politie van Masqat. ‘We weten wat er gebeurd is. We kiezen er echter voor om het niet te verspreiden in de media.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig