De Amerikaanse Actrice Allison Mack, bekend van de tv-reeks Smallville, is vrijdag gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht dat ze betrokken is in een sekte die haar leden seksuele verplichtingen oplegt.

De actrice zou een hooggeplaatste positie hebben in de sekte Nxivm. Ook Keith Raniere (57), de leider, is vorige maand opgepakt.

Mack zou mee talloze vrouwen in de val hebben gelokt met valse beloftes. Ze vertelde hen dat ze lid konden worden van een vrouwenorganisatie die hen meer macht zou geven. Zodra de kandidates hadden ingestemd, moesten ze aan de slag als vrouwelijke slaven.

Nochtans noemt Raniere de sekte een ‘zelfhulpgroep die zelfvertrouwen geeft’, die ondertussen al twintig jaar blijft groeien. Maar de leden worden in de sekte uitgebuit en gebruikt voor seks, zo staat er in de rechtbankverslagen te lezen.

Wie zich omhoog wil werken, kan van ‘slaaf’ naar ‘meester’ gaan. Dat kunnen ze bereiken door nieuwe leden te werven. De vrouwen zouden een brandmerk krijgen met de initialen K.R. Naar de naam van de leider.

Actrice Allison Mack zou de rechterhand van de leider geweest zijn. Zij was volgens de openbare aanklager verantwoordelijk voor sekshandel en gedwongen arbeid. Bovendien zou ze meermaals geprobeerd hebben om ook andere actrices in de sekte te betrekken.

‘Mack was een van de topleden in de organisatie, waarvan het enige doel was om Raniere seks te bezorgen’, aldus de openbare aanklager. Bovendien zou Mack zelf ook een seksuele relatie gehad hebben met Raniere.

De actrice, die Smallville een vriendin van Superman speelt, pleit ‘onschuldig’. Ze riskeert een minimumstraf van 15 jaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in