Partij Gezond Verstand Zulte stelt zich bijzonder doel inzake stemmenaantal bij gemeenteraadsverkiezingen
De partij GVD voert campagne met T-shirts waarop telkens slechts één letter staat. Foto: jdv

De partij Gezond Verstand Zulte (GVZ) trok in de toonzaal van de interieurwinkel van de gebroeders Claerhout in Olsene, in het bijzijn van tal van kandidaten, de verkiezingscampagne 2018 op gang.

“Gezond Verstand Zulte is een lokale politieke partij die zonder binding met nationale partijen onafhankelijk naar de verkiezingen trekt”, zegt voorzitter en gewezen schepen Rudy Vandermeeren uit Olsene.

“Uit het niets stond zes jaar geleden een groep enthousiaste en politiek geëngageerde inwoners van Zulte op die verandering wilde op diverse vlakken. We behaalden toen als nieuwkomer 1.323 stemmen en leverden de eerste onafhankelijke en vrouwelijke gemeenteraadsvoorzitter met Annabel Van Poucke.” Dat is trouwens de echtgenote van Rudy Vandermeeren. Later koos zowel zij als haar man voor de uitbouw van hun zaak en hun gezin.

Coalitie

“Tijdens deze bestuursperiode hadden we eerst één en dan twee schepenen met Olivier Peirs en Filip Peers en één OCMW-raadslid. Al van bij de oprichting zijn we de partij die ervoor zorgt dat Zulte bestuurd wordt door een coalitie. Dat wil zeggen geen absolute meerderheid waarbij het overleg naar de achtergrond verdwijnt. Met mogelijk gedwongen fusies in het verschiet lijkt het ons belangrijk dat GVD die belangen maximaal verdedigt.”

“In 2018 gaan we voor 2.018 stemmen, een mooie uitdaging. Onze ‘goesting’ is groot om het mandaat dat we kregen en naar mijns inziens goed behartigden verder te zetten. Gezond Verstand zal onze leidraad zijn”, besluit Vandermeeren.

“We starten onze nieuwe campagne met de slogan GVZ, ‘Uw Garantie Voor Zulte'”, zegt ondervoorzitter Filip Ranschaert. “In het schepencollege beheren we de domeinen financiën, ruimtelijke ordening en milieu. Daarmee oefenen we een belangrijke controlefunctie uit. Deze drie thema's zullen de basis vormen van onze campagne.”

“We gaan een sobere campagne voeren. Wit op zwart, want we zijn wel nog steeds een tikkeltje eigenwijs. De T-shirts die we dragen hebben niet de volledige afkorting GVZ op de rug maar slechts één letter en een bloemetje, de Zulte. Daarmee bedoelen we dat je alleen weinig of niets bent en enkel in groep sterk genoeg staat om iets voor de bevolking te betekenen. De lijst krijgt stilaan haar definitieve vorm maar er is nog plaats voor vrouwelijke en andere geëngageerde mensen die aan de lokale politiek willen deelnemen. Wie de lijst zal trekken en duwen is nog niet bepaald. Op zondag 24 juni houden we in het Fiertelhof ons eetfestijn en daar zullen we alles duidelijk maken.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in