De politie van Masqat, de hoofdstad van Oman waar vrijdag het levenloze lichaam van Avicii werd aangetroffen, gaat niet uit van kwaad opzet bij de dood van de top-dj. ‘We weten wat er gebeurd is. We kiezen er echter voor om het niet te verspreiden in de media.’

Het overlijden van de 28-jarige Tim Bergling - de echte naam van Avicii - kwam zo onverwacht dat er meteen druk gespeculeerd werd over de omstandigheden van zijn dood. Het was bekend dat Bergling in het verleden al gezondheidsproblemen had gehad door overmatig alcoholgebruik. Zelfs zijn eigen familie bleef in het ongewisse, waarna zijn oudere broer David besloot om naar Oman af te zakken in de hoop zo toch duidelijkheid te krijgen.

Om het speculeren tegen te gaan meldde de politie van Masqat eerder al dat het onderzoek de hoogste prioriteit had en dat ze zo snel mogelijk met informatie zouden komen. Aan Zweedse media hebben de speurders nu gemeld 'dat ze weten wat er gebeurd is, maar dat ze ervoor kiezen om het niet wereldkundig te maken'. Het is niet duidelijk of de familie van de dj al ingelicht is.

Verwacht wordt wel dat het lichaam van Avicii snel naar Zweden zal worden gerepatrieerd. “Wij zijn klaar met ons onderzoek”, aldus de lokale politie nog.

'In goed humeur'

Volgens The New York Times verbleef de Zweedse top-dj met enkele vrienden in het Muscat Hills Resort. 'Hij was in goed humeur', aldus meerdere Zweedse kranten. Ook de Vlaamse top-dj Like Mike, een goede vriend van Avicii, liet aan de redactie van onze zusterkrant Het Nieuwsblad weten dat 'alles heel goed met hem ging'.

Ook het Muscat Hills Resort heeft intussen gereageerd op het overlijden. 'We krijgen voortdurend telefoontjes en berichten', staat te lezen op Instagram. 'Omwille van privacyredenen kunnen wij echter geen verdere details vrijgeven. Het enige dat we kunnen bevestigen is dat Avicii ons resort wel degelijk bezocht en dat hij tijdens dat bezoek uitermate vriendelijk was tegen ons personeel. Hij leek echt in goeden doen. Hij was heel vriendelijk tegen iedereen, wij genoten echt van zijn gezelschap. We zijn dan ook uitermate droevig door dit nieuws en willen onze steun betuigen aan zijn familie, vrienden en fans.'

In Stockholm zijn fans van de dj zaterdagnamiddag samengekomen om hem te herdenken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig