Burgemeester Brakel neemt ontslag na positief blazen bij zwaar ongeval
Foto: ID/ Lieven Van Assche

De Brakelse burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD) heeft zijn ontslag aangeboden. Vrijdag raakte bekend dat hij positief heeft geblazen na een aanrijding waarbij een andere man levensgevaarlijk gewond raakte.

Devleeschouwer was woensdagavond betrokken bij een zwaar ongeval op de N8 in Sint-Maria-Lierde. Hij reed daarbij een 35-jarige dakwerker aan, die in kritieke toestand naar het Universitair Ziekenhuis in Gent werd overgebracht. Het is voorlopig onduidelijk of de dakwerker in zijn voertuig zat of ernaast stond toen hij werd aangereden door Devleeschouwer.

De 53-jarige burgemeester werd aan een ademtest onderworpen, en blies positief. Zijn rij­bewijs is voor 15 dagen ingetrokken. De politie onderzoekt de zaak, maar kon zich enkel baseren op de verklaring van de burgemeester. Het slachtoffer, dat inmiddels buiten levensgevaar is, kon immers nog niet ondervraagd worden.

Devleeschouwer was niet bereikbaar voor commentaar. Zijn vrouw bevestigde aan Het Nieuwsblad dat ‘hij betrokken was bij het ongeval’ maar dat er voor de rest ‘niet meer uitleg over wordt gegeven’.