Op de N60 is donderdagmiddag in de richting van Gent, ter hoogte van Nazareth, een vrachtwagen ingereden op een file. De schade is enorm, maar er vielen geen slachtoffers.

In zijn vaart nam de vrachtwagen ook een bestelwagen mee, wat een voortwaartse kettingbotsing teweegbracht. De materiële schade is daardoor enorm. Er vielen een tiental gewonden, zes van hen werden naar het ziekenhuis gebracht. Geen van hen verkeert in levensgevaar.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk, maar een vrachtwagen reed in de richting van Gent achteraan in op een file.  'Er zijn een vijftal mensen gewond geraakt, maar er zijn geen zwaargewonden en niemand verkeert in levensgevaar. Er is heel veel blikschade. De N60 is volledig afgesloten in de richting van Gent en er is een omleiding aan de Vogelzang richting de N35', zegt woordvoerster Katie Lefever van de politiezone Schelde-Leie.

De tank van de vrachtwagen was leeg, meldt de politie verder. Er is dus geen gevaar op het vrijkomen van eventuele gevaarlijke stoffen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in