Anthony Vaccarello brengt Yves Saint Laurent naar New York
Foto: EPA-EFE

Modehuis Yves Saint Laurent, waar de Belg Anthony Vaccarello de creatieve teugels in handen houdt, zal zijn volgende collectie niet in Parijs, maar in New York voorstellen. Dat meldt Women’s Wear Daily op basis van enkele bronnen dichtbij het modehuis. Een opmerkelijke keuze.

Het Franse modehuis Yves Saint Laurent toont zijn collecties normaal gezien twee keer per jaar, in februari en september, tijdens de modeweek voor vrouwencollecties in Parijs. Maar volgens hardnekkige geruchten zal creatief directeur Anthony Vaccarello zijn volgende collectie voorstellen in New York, op 6 juni. Het modehuis zelf heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Het zou geen toevallige zet zijn, want twee dagen ervoor worden in de Big Apple de CFDA Awards uitgereikt (de modeprijzen van het Council of Fashion Designers of America, waarvoor ook de Belgische ontwerper Raf Simons opnieuw genomineerd is). Daardoor tekenen heel wat modejournalisten al present in de stad.

Het zou erop kunnen wijzen dat Vaccarello een collectie uitsluitend voor mannen zal tonen, waar hij voorheen beide seksen combineerde in één show. Door in New York te tonen ontloopt hij dan de mannenmodeweek in Parijs later die maand, waar Louis Vuitton en Dior Homme uitpakken met het debuut van hun nieuwe hoofdontwerper, respectievelijk Virgil Abloh en Kim Jones. Beide modelabels zijn eigendom van LVMH, concurrent van Kering, het moederbedrijf van YSL.

Maar ook in New York krijgt Vaccarello geen vrij spel. Alexander Wang had eerder dit jaar al bekendgemaakt dat hij er zijn volgende collectie in juni zal voorstellen, twee maanden vroeger dan normaal, zodat klanten minder lang zullen moeten wachten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig