'Dit is de moeilijkste periode voor wie met seizoensgroenten wil koken'
Te laat voor de wintergroenten, te vroeg voor de zomergroenten: voor wie in de keuken liefst met seizoensgebonden producten werkt, is de maand april geen evidentie. Daar willen de ouders van het online magazine Maison Slash iets aan doen: ze dagen je uit om volgende week enkel te koken met de weinige seizoensgroenten die er zijn en bieden de hulp van chef Sofie Dumont aan.

Google even de lijstjes met seizoensgroenten en je ziet: april heeft het kortste. Het seizoen van de pastinaken en pompoenen is voorbij, dat van de tomaten en courgettes moet nog beginnen.

Om de laatste week van deze lastige maand door te komen, lanceren de ouders van Maison Slash een uitdaging: je schrijft je in voor een week seizoensgroenten eten en je krijgt elke dag een recept van chef Sofie Dumont. Met alleen seizoensgroenten én op voorhand een boodschappenlijstje voor je gezin. Op het menu staan onder meer tortilla’s, pasta met bloemkool en een toast met eiersalade en asperges.

'Supermarkten zeggen altijd dat klanten het goedkoopste willen', zegt Ingrid Renders, mede-oprichtster van Maison Slash, 'maar dit is net de eerste generatie gezinnen die zich heel bewust is van wat ze zullen achterlaten voor hun kinderen. We willen niet de laagste prijs, we willen de eerlijke laagste prijs. Op deze manier proberen we een klein steentje te verleggen en wat hulp te bieden aan drukbezette ouders die toch hun best willen doen.'

Wie volgende week wil deelnemen aan de seizoensgroenten-challenge kan zich inschrijven op www.meerdanmijnkassaticket.be. Je krijgt dan vanaf maandag 23 april een mail met alle boodschappen en elke dag van de week een recept van Sofie Dumont. De kalender met seizoensgroenten van Test-Aankoop kan je hier bekijken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in