Burgemeester Luigi Brugnaro van Venetië dreigt met juridische vervolging voor toeristen die onlangs van de Rialto-brug in de Venetiaanse kanalen sprongen.

Ook in Venetië hebben ze de lente verwelkomd, maar dat warmere weer bracht enkelingen op slechte ideeën. Zondag doken de eerste beelden op van mensen die midden in de nacht, onder luid gejuich van iets minder heldhaftige bezoekers, van de eeuwenoude Rialto-brug in het kanaal sprongen.

Burgemeester Luigi Brugnaro wil de verspreiding van de beelden tegengaan, om te vermijden dat meer mensen op hetzelfde idee komen. 'Als we mensen laten doen, zullen ze met elkaar wedijveren. Daarom zullen we kijken of we actie kunnen ondernemen tegen personen die video's en foto's delen, en een schadevergoeding vragen', zei hij aan persagentschap Ansa.

Zo'n stunt kan niet alleen de historische brug beschadigen, maar is ook levensgevaarlijk. In 2016 belandde een onvoorzichtige toerist nog in het ziekenhuis toen hij recht op een gondel dook die net onder de brug passeerde.