Homokoppel in elkaar geslagen in Brussels stadscentrum
Foto: BELGA

Twee mannen zeggen dat ze in het Brusselse stadscentrum het slachtoffer zijn geweest van homofobe agressie. Ze hebben maandagavond een klacht ingediend, meldt het Brusselse parket.

Volgens het relaas dat Jonathan Agra doet op zijn Facebookpagina, zouden de feiten plaatsgevonden hebben in de Paul Devauxstraat, waar hij met zijn echtgenoot aan het wandelen was. Enkele adolescenten zouden hen eerst, ter hoogte van de Beurs, nagefloten hebben waarna ze het koppel zouden zijn gevolgd, terwijl ze hen beledigden en ongepaste vragen stelden over hun seksuele relatie.

Het stel vroeg de jongeren tevergeefs met rust gelaten te worden. Een van de jongeren zou daarop twee vuistslagen gegeven hebben in de nek van een van beide slachtoffers. Daarna zijn ze weggelopen, om op hun passen terug te keren en de mannen in elkaar te slaan. De jongeren gingen op de loop toen twee andere personen tussenkwamen.

Een meisje dat deel uitmaakte van het groepje, zou nog zijn teruggekeerd om de slachtoffers papieren terug te bezorgen die ze verloren hadden. Ze zou ook gezegd hebben dat ze zich niet goed voelde bij wat is gebeurd. En dat ze een homoseksuele relatie weliswaar niet goedkeurde, maar het onrechtvaardig vond dat ze daarvoor slaag kregen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig