Deze tien strijden om de titel van beste barman
Foto: rr

De tien finalisten van de Belux World Class Competition 2018 zijn gekend. Zij moeten op 2 juni alles uit de kast halen om de titel te bemachtigen in Amsterdam. Daar kunnen ze doorstoren naar de World Class Bartender of the Year Worldwide.

De kandidaten moeten op 2 juni strijden in Amsterdam om de beste barman-of vrouw uit België en Luxemburg te worden. Daar wordt ook de beste Nederlandse bartender gekozen. De twee winnaars strijden dan tenslotte om een plekje in de finale van de World Class Bartender of the Year Worldwide wedstrijd, op 8 oktober in Berlijn.

Het thema van de wedstrijd in Nederland zal ‘wanderlust’ zijn, waarbij de bartenders twee cocktails moeten maken. Deze moeten geïnspireerd zijn door het thuisfront, maar ook door een verre bestemming. Daarnaast verwacht de jury ook een ‘signature serve’, waarbij de cocktail de eigenschappen van de maker moet weergeven.

Voor Brussel mogen Boupinh Lam van Le Stoefer, Victoria van Wassenhove van OTAP en Yen Pham van Yi Chan gaan voor de titel. Gent stuurt Frederic Geirnaert van Jigger’s, Oostende wordt vertegenwoordigd door Yoeri De Schepper van Histoire d'O. Thomas Timmermans van Bijou en Sofian Vlaminck van Cocktails at nine verdedigen tot slot de Antwerpse eer.

Luxemburg stuurt twee kandidaten: Zoltán Szabó van Go Ten en Epameinondas Sampatakos van Urban Bar.

Benieuwd waar drinkt u de beste cocktails in België? Wij zochten het uit in onze reeks over cocktailbars